четвртак, 25 октобар 2012

Предавање поводом стогодишњице Кумановске битке

У среду 24. октобра студентско – ученичко удружње „ОРНАС“ одржало је прву манифестацију културно – образовног типа. Повод за то била је стогодишњица славне Кумановске битке, једне од највећих битака у новијој српској историји.

У пуној сали Нишког културног центра на почетку манифестације млади докторанд историје на Београдском универзитету господин Милан Стевановић одржао је предавање на тему о самом учешћу и улози српске државе у Првом балканском рату.

Након предавања господина Милана Стевановића приказан је филм „ЈЕКА СА ЗЕБРЊАКА“ аутора Новице Савића који говори о самој Кумановској бици, али и о односу српских власти према спомен костурници српских јунака на Зебрњаку.

Поред захвалности свим студентима и ученицима који су заједно са удружењем „ОРНАС“ обележили стогодишњицу Кумановске битке, обавештавамо све студенте и ученике да је ово само почетак културно – образовног деловања удружења „ОРНАС“ на Универзитету у Нишу, тако да ћемо се у будућности трудити да увек доводимо занимљиве госте и организујемо интересанте трибине, пројекције и предавања. 

Поштоване делегације и чланице УНЕСКО, Обраћамо вам се у име групе српских студената, а поводом разматрања о пријему самопроглашеног Косова* у чланство међународне организације за образовање, науку ...
Студентско - ученичко удружење „ОРНАС", прикључује се акцији коју је до данас подржало преко хиљаду студената. Позививамо студенте са Универзитета у Нишу да се прикључе акцији.
У току данашњег дана представници студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ из Ниша и представници „Института за Науку и Уметност“ из Београда, у сали за конференције хотела „Гранд“, потписали су ...
Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних ...
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

53.8%Serbia 
34.6%United States 
3.8%Bosnia And Herzegovina 
3.8%Canada 
3.8%Germany 

Ове недеље: 3
Прошле недеље: 6
Овог месеца: 15
Прошлог месеца: 16
Укупно: 2314