Нишка премијера филма „Тежина ланаца 2“ одржана је у петак, 13. фебруара 2015. године, у биоскопу Купина. Организатори овог приказивања филма били су студентско - ученичко удружење „ОРНАС“ и студентска организација „Права студентска прича“. Присутан је био и српско-канадски режисер Борис Малагурски, које је после филма врло радо одговарао на питања публике.

Студентско - ученичко удружење „ОРНАС“ и студентска организација „Права студентска прича“ вас позивају на премијеру филма „Тежина ланаца 2“, познатог режисера Бориса Малагурског.

Од светске премијере 20. новембра на Монтекасино филмском фестивалу у Јоханезбургу, филм је приказан и у Шведском филмском институту у Стокхолму, на Tec de Montereu институту и Националном музеју културе у Мексико Ситију, као и у Ванкуверу, Торонту, Инзбруку, Штутгарту и Берлину.

У четвртак 20. јуна у амфитеатру Правног факултета у Нишу, успешно је одржана трибина „Трговина органима отетих Срба на Косову и Метохији“ у организацији удружења „ОРНАС“ и удружења интелектуалаца „Српска национална свест“.

На трибини, о овој веома важној теми говорили су: Никола Живковић (преводилац и публициста из Берлина), Александар Павић (политиколог и публициста из Београда), проф. др Вукашин Костић (слависта и песник), проф. др Милан Петровић (теоретичар државе и права). На почетку трибине присутнима се обратио и председник „ОРНАС-a“ Игор Стевановић.

Као што смо и обећали, последња трибина ОРНАС-а у овој академској години. Oдлучили смо да трибина буде посвећена страдању Срба на Косову и Метохији, односно, о трговини органима која се дешавала на нашој окупираној територији.

О овој веома болној и потресној теми говориће: Никола Живковић (преводилац и публициста из Берлина), Александар Павић (политиколог и публициста из Београда), проф. др Вукашин Костић (слависта и песник), проф. др Милан Петровић (теоретичар државе и права).

СтартПретходна123СледећаКрај
Поштоване делегације и чланице УНЕСКО, Обраћамо вам се у име групе српских студената, а поводом разматрања о пријему самопроглашеног Косова* у чланство међународне организације за образовање, науку ...
Студентско - ученичко удружење „ОРНАС", прикључује се акцији коју је до данас подржало преко хиљаду студената. Позививамо студенте са Универзитета у Нишу да се прикључе акцији.
У току данашњег дана представници студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ из Ниша и представници „Института за Науку и Уметност“ из Београда, у сали за конференције хотела „Гранд“, потписали су ...
Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних ...
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

52.3%United States 
38%Serbia 
4.7%China 
4.7%Lithuania 

Јуче: 1
Ове недеље: 3
Овог месеца: 12
Прошлог месеца: 18
Укупно: 2534