субота, 14 фебруар 2015 01:00

Успешнo oдржана премијера филма „Тежина ланаца 2“ у Нишу

Нишка премијера филма „Тежина ланаца 2“ одржана је у петак, 13. фебруара 2015. године, у биоскопу Купина. Организатори овог приказивања филма били су студентско - ученичко удружење „ОРНАС“ и студентска организација „Права студентска прича“. Присутан је био и српско-канадски режисер Борис Малагурски, које је после филма врло радо одговарао на питања публике.

Почасни гости студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ били су чланови братске организације, Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ, који су овом приликом прешли више од 1300 km, како би дали подршку организовању пројекције „Тежина ланаца 2“. 

Пре него што је Борис Малагурски представио себе и свој најновији филм, свим присутним гостима обратио се председник студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ који се захвалио присутнима, као и самом режисеру на указаном поверењу, јер је студентско - ученичко удружење „ОРНАС“ учествовало у стварању овог филма.

У овом филму режисер Борис Малагурски скреће пажњу на могућа решења кризе на Балкану, која се састоји од задужених држава, сиромашних општина и губитка вере у бољи живот. Овај дугометражни документарни филм требао би гледаоцима да помогне да разумеју основне узроке због којих данас људи у земљама бивше Југославије још увек живе у веома лошим условима и како би могао да изгледа корак у другом правцу.

 

 

После завршетка филма „Тежина ланаца 2“, који су гледаоци са великом пажњом испратили, дошло је до кратког, али веома интересантног и занимљивог круга питања и одговора у којем је Борис Малагурски објаснио све оно што је занимало нишку публику.

 

 

Последњи пут измењено субота, 14 фебруар 2015 14:51
Поштоване делегације и чланице УНЕСКО, Обраћамо вам се у име групе српских студената, а поводом разматрања о пријему самопроглашеног Косова* у чланство међународне организације за образовање, науку ...
Студентско - ученичко удружење „ОРНАС", прикључује се акцији коју је до данас подржало преко хиљаду студената. Позививамо студенте са Универзитета у Нишу да се прикључе акцији.
У току данашњег дана представници студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ из Ниша и представници „Института за Науку и Уметност“ из Београда, у сали за конференције хотела „Гранд“, потписали су ...
Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних ...
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

71.4%Serbia 
14.2%United States 
9.5%Russian Federation 
4.7%United Kingdom 

Прошле недеље: 2
Овог месеца: 12
Прошлог месеца: 10
Укупно: 2372