понедељак, 18 мај 2015 02:00

Још једна победа у Нишу!

Други пут за редом, Нишлије су показале шта значи успешна „Тројка из блока”! Помоћ суграђанима у невољи дали су својом добром вољом, својом дивном енергијом и снагом јединства, и сјајним турниром на ком је чак 136 шутера убацивало тројке и на ком је скупљено 50.250 динара! Очекују се и уплате градске општине Медијана и Савеза самосталних синдиката града Ниша у укупном износу од 30.000 динара, што значи да су Нишлије ове године скупиле 80.250 динара којом ће помоћи изградњу и опремање купатила седмочланој породици Гоцић из места Горњи Матвејевац код Ниша. Студентско-ученичко удружење ОРНАС” и Хуманитарна организација Срби за Србе” са својим поносним спонзорима и донаторима и техничким спонзорима спортско-хуманитарне манифестације Тројка из блока” честитају Нишлијама који су сви заједно са Гоцићима однели највећу победу – показали снагу љубави и јединства.

trojka-iz-bloka-u-nisu-4

На теренима ОШ Свети Сава” у Нишу, у 18 часова било је пуно насмејаних људи, у дивном предвечерју, а онда се зачула химна Републике Србије Боже правде” коју је певао Тодор Китановић, ученик ОШ Душко Радовић” из Ниша, и манифестација је свечано отворена. Наставили су најмлађи да улепшавају дан свима – дечији хор Чаролија” из Ниша отпевао је присутнима песме Бавите се спортом ” аутора Саше Божовића и Леонтине Вукомановић и песму легенде српске музике Здравка Чолића – Главо луда”. Након дивног почетка, присутнима су се обратили представници Хуманитарне организације Срби за Србе” и хуманитарно-спортског пројекта „Тројка из блока” Младен Матијашевић и Милош Симовић, а након њих и потпредсеник Спортског савеза града Ниша Предраг Пржић и градски већник за спорт Милан Нешић, који су потом шутевима отворили такмичење. Телевизијске екипе Коперникус Ниш и Нишке телевизије биле су на терену и оком камере послале дивну слику из Ниша у свет, а Спортски савез града Ниша обезбедио је дрон-камеру, па ће турнир у Нишу остати забележен и невероватним снимком са неба.

trojka-iz-bloka-u-nisu-5

Од 136 шутера, најуспешнији је био Душан Пројовић, који је однео кући пехар ,,Тројка из блока” и златну медаљу. Друго место и сребро освојио је Милош Миљковић, а треће место бронзану медаљу поделили су Марко Стефановић и Урош Пешић. Приликом финалне серије дошло је до ненамерног превида приликом бројања постигнутих тројки Уроша Пешића, коме је забележена једна тројка мање, али је ова неправда исправљена и још једном се извињавамо младом Урошу, коме ће бронзана медаља бити послати у најскоријем року. Нишка ,,Тројка” ове године има четири победника, седам награђених чланова породице Гоцић, и много медаља за хуманост свима који су дошли и на свој начин подржали турнир! Посебно хвала члановима ФК Ред Стар” из Ниша, који су и прошле и ове године екипно дошли на турнир. На овом турниру подршку су пружили и уважени спонзор манифестације – ланац брзе хране Agi pasta away”, као и Спортски савез града Ниша.

trojka-iz-bloka-u-nisu-3

Друга ,,Тројка” у Нишу остаће запамћена и по наступима напопуларнијих репера града Ниша – Фуриа ЂунтеДемониа, и Малог Мирета. Ови талентовани момци показали су своју вештину са микрофоном, и стали у ред поносних музичара који својим стиховима и музиком подржавају и у најбољем светлу представљају ,,Тројку из блока”. За миксетом је током целог турнира био званични Ди-џеј ,,Тројке из блока”, и члан познатог београдског хип хоп састава ТХЦ ла фамилија – Сале Л, који увек препозна и осети атмосферу на турниру и одговори сјајном музиком. Забава, спорт, хуманост – још једна победа у Нишу!

trojka-iz-bloka-u-nisu-2

Последњи пут измењено понедељак, 18 мај 2015 21:01
Поштоване делегације и чланице УНЕСКО, Обраћамо вам се у име групе српских студената, а поводом разматрања о пријему самопроглашеног Косова* у чланство међународне организације за образовање, науку ...
Студентско - ученичко удружење „ОРНАС", прикључује се акцији коју је до данас подржало преко хиљаду студената. Позививамо студенте са Универзитета у Нишу да се прикључе акцији.
У току данашњег дана представници студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ из Ниша и представници „Института за Науку и Уметност“ из Београда, у сали за конференције хотела „Гранд“, потписали су ...
Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних ...
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

52.3%United States 
38%Serbia 
4.7%China 
4.7%Lithuania 

Јуче: 1
Ове недеље: 3
Овог месеца: 12
Прошлог месеца: 18
Укупно: 2534