петак, 14 август 2015 02:00

Успешно завршен пројекат изградње купатила породици Гоцић!

Студентско-ученичко удружење ОРНАС и Хуманитарна организација Срби за Србе заједно две године за редом успешно организују спортско-хуманитарни пројекат  Тројка из блокау граду на Нишави. Током лета помогнута је седмочлана породица Гоцић која живи у селу Горњи Матејевац, које припада општини Пантелеј. Породицу чине: мајка Милена, отац Милан, деца Ива (7 година), Угљеша (5 година), Вера (4 године), Нада (4 године) и Димитрије (3 године). Помоћ се огледала у реновирању и опремању купатила. Пројекат је реализован уз подршку Спортског савеза града Ниша. Укупна вредност помоћи износила је 114.335 динара.

 

Манифестација која слави живот и наду у боље сутра и заједницу добрих људи за те две године успела је да докаже и покаже своје највредније квалитете, од савршених турнира до племените и правовремене помоћи за социјално угрожене вишедетне породице. Нишлије су осетиле мисију Тројке из блока! Прошле године смо у склопу пројекта помогли седмочланој породици Милојевић, а ове године купатило је направљено седмочланој породици Гоцић! Лако је израчунати једну дивну бројку - десеторо деце је добило бољи и лагоднији живот захваљујући небројеним добрим срцима њихових суграђана Нишлија! 

 

О породици Гоцић из места Горњи Матвејевац крај Ниша већ смо писали на сајту Тројка из блока непосредно пред одржавање турнира ове године који је био одржан 16. маја на теренима ОШ Свети Сава. Тада смо јавност града Ниша упознали са проблемима у којима живе Гоцићи, и нашом намером да им направимо купатило. Речено - учињено. Породица Гоцић сада има ново купатило са нешто преуређеним и адаптираним простором у породичној кући у којој живе три генерације, па су им потребе нешто компликованије.

 

 


Изглед купатила" пре радова

 

 
Ново купатило породице Гоцић

 

 

Родитељи, дека и бака, и деца сада, када имају купатило на доњем спрату куће и још једну просторију за децу могу да кажу - хвала поносним спонзорима и учесницима турнира Тројке из блока који су скупили ове године чак 104.050 динара и тако им приуштили доста лагоднији живот у коме могу да наставе да маштају о даљем бољитку! Племенита идеја и мисија спортско-хуманитарног пројекта Тројке из блока је да се остваривањем добрих услова за вођење рачуна о хигијени стварају и бољи услови за одрастање, за вођење рачуна о себи, за бољи поглед на свет, за бољу будућност. 

 

 

 

 

А ова деца сада знају да нису сама и да има цео један град који је спреман да се дигне на ноге и да помогне! За неку годину, уз Божију помоћ, и ова деца ће бити млади људи који ће моћи да, на једној од будућих Тројки из блока у Нишу дођу и помогну некоме, као што је њима дошла прекопотребна помоћ. Њиховог оца Милана срећа је напустила при његовим приватним пословима, па је у овом тренутку рука помоћи пружена од стране студентско-ученичког удружења ОРНАС-а и Хуманитарне организације Срби за Србе дошла у праву кућу, где треба само мало па да опет крене по старом, добром путу напретка. Ми смо сви заједно ту руку пружили!

 


Вера, Угљеша и Нада Гоцић коначно имају своје купатило

 

Рачуни: http://www.docdroid.net/AHRT1z2/racuni-nis.pdf.html

Последњи пут измењено петак, 14 август 2015 12:10
Више из ове категорије « Још једна победа у Нишу!
Поштоване делегације и чланице УНЕСКО, Обраћамо вам се у име групе српских студената, а поводом разматрања о пријему самопроглашеног Косова* у чланство међународне организације за образовање, науку ...
Студентско - ученичко удружење „ОРНАС", прикључује се акцији коју је до данас подржало преко хиљаду студената. Позививамо студенте са Универзитета у Нишу да се прикључе акцији.
У току данашњег дана представници студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ из Ниша и представници „Института за Науку и Уметност“ из Београда, у сали за конференције хотела „Гранд“, потписали су ...
Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних ...
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

52.3%United States 
38%Serbia 
4.7%Lithuania 
4.7%China 

Јуче: 1
Ове недеље: 3
Овог месеца: 12
Прошлог месеца: 18
Укупно: 2534