уторак, 08 април 2014 02:00

Најновије издање часописа „Споји!“

Студентско – ученичко удружење „ОРНАС“ у сарадњи са омладинским удружењем „СПО(Ј)И“ из Аустрије и хуманитарном организацијом „Срби за Србе“, успешно је завршило нови број заједничког часописа „Споји!“. У најновијем броју часописа „Споји!“, бавимо се питањем породице и њеног значаја у савременом свету.

У данашњим временима сведоци смо великог удара на породицу и породичне вредности које остављају дубок траг пре свега на младе људе. Потребно је дати неке одговоре на питања како спасити породицу од нестајања и како је вратити на прави пут. Пре свега сматрамо да су Црква као прворазредна верска установа и породица одувек биле у тесној међусобној вези, проповедајући љубав, заједништво и саборност. Црква је својим светосавским путем оплемењивала породицу дајући јој чврстину и могућност опстанка у најтежим условима под ропством, када нисмо ни имали своју државу. Данас када је ситуација у породици најгора у историји нашег народа, потребно је вратити се опробаним рецептима на којима су стасавале најбоље генерације наших предака.

У часопису „Споји!“, имаћете прилике да прочитате текстове разних писаца из разних области, коју пишу о главној тематици овог броја. Свако од њих има свој начин сагледавања овог проблема и свако од њих нуди различите одговоре за решавање овог проблема, али можете бити сигурни да СВИ ЗАЈЕДНО имају исти циљ на путу, који се зове: ОЧУВАЊЕ породице као основне ћелије друштва!

Као поклон уз сваки купљен часопис следи и књига „1.300 каплара – НИ КОРАКА НАЗАД!“ аутора Немање Девића, посвећена 100. годишњици од почетка Првог светског рата.

Посебно се захваљујемо Влади Републике Србије – Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону која је омогућила да успешно реализујемо овај број часописа „Споји!“.

Цена часописа је 200 динара и сав приход од продаје часописа ићи ће у хуманитарне сврхе, као помоћ вишедетним породицама на Балкану. Часопис можете наручити на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео најава најновијег броја:

Последњи пут измењено петак, 30 јануар 2015 10:59

Медије

Шесто издање часописа Споји! - Векована повезаност цркве и народа
Поштоване делегације и чланице УНЕСКО, Обраћамо вам се у име групе српских студената, а поводом разматрања о пријему самопроглашеног Косова* у чланство међународне организације за образовање, науку ...
Студентско - ученичко удружење „ОРНАС", прикључује се акцији коју је до данас подржало преко хиљаду студената. Позививамо студенте са Универзитета у Нишу да се прикључе акцији.
У току данашњег дана представници студентско - ученичког удружења „ОРНАС“ из Ниша и представници „Института за Науку и Уметност“ из Београда, у сали за конференције хотела „Гранд“, потписали су ...
Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних ...
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

71.4%Serbia 
14.2%United States 
9.5%Russian Federation 
4.7%United Kingdom 

Прошле недеље: 2
Овог месеца: 12
Прошлог месеца: 10
Укупно: 2372