субота, 31 октобар 2015 01:00

Брзе дипломе Србије: Како факултет завршавају политичари и директори

Велики број оних који су на јавним функцијама, а који су у касним четрдесетим или педесетим одлучили су да заврше високу школу.

Избор је код многих пао на Фабус, а међу свршеним студентима тог факултета су Дмитар Ђуровић, нови директор “Коридора Србије”, Милорад Грчић, в.д директора “Колубаре”, Ивица Величковић, директор нишког водовода који је на истом факултету стекао и титулу мастера, Миодраг Стеванић, директор Туристичке организације Чачка.

Међу фабусовцима су и Бојан Костреш, заменик председника ЛСВ, и Душко Радаковић, заменик покрајинског секретара за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Универзитет “Educons” има истурена одељења и ван Новог Сада. “Врањске” су прошле године објавиле да су диплому овог факултета стекли чланови Градског већа у Врању – Перица Јанковић и Нела Цветковић, директорка Библиотеке Сузана Поповић Ирић, директор „Новог дома“ Горан Петровић, директор „Скијалишта Бесна кобила“ и некадашњи помоћник градоначелника Драган Јањић, заменик директора „Дирекције“ Александар Трајковић и још неки.

У Републици Српској избила је велика афера. Тамошњи медији су објавили да је кандидат за главног ревизора РС и бивши вршилац дужности директора Пореске управе Миле Баника за само годину завршио Фабус. Тај факултет су завршили и директор Фонда ПИО РС Младен Милић и Предраг Глухаковић – сада потпредседник Народне скупштине РС, а некадашњи министар трговине и туризма. Медији у РС наводе да је Милић магистрирао на Фабусу, али да је занимљиво то што је магистарски уписао пре но што је завршио факултет.

Сумња у начин на који су функционери у РС долазили до диплома вероватно ће натерати надлежну просветну инспекцију у Србији да се позабави истом темом. Иако смо јуче покушали да контактирамо с просветном инспекцијом, начелник Велимир Тмушић је био на службеном путу.

„На нашем факултету ни испити, ни дипломе не могу да се купе“

Извршна директорка Универзитета “Еducons” Гордана Брљак каже за “Блиц” да је шокирана наводима по којима појединци на нерегуларан начин стичу дипломе на Фабусу.

- У шоку сам. Да ли је неко директор јавног предузећа или политичар, не знам. Али тврдње да је таквих студената много нису тачне. То су паушалне оцене и ружно је што се сваке године у време уписа фабрикују афере. Вероватно поједини приватни факултети у РС нису имали добар упис, па се тако обрачунавају с конкуренцијом. Тврдим да на нашем факултету ни испити ни дипломе не могу да се купе – истиче она.

Извор: Блиц

Последњи пут измењено среда, 28 јануар 2015 17:49
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

52.3%United States 
38%Serbia 
4.7%Lithuania 
4.7%China 

Јуче: 1
Ове недеље: 3
Овог месеца: 12
Прошлог месеца: 18
Укупно: 2534