среда, 01 април 2015 02:00

Чланови комисије за одбрану мастер рада спуштају слушалице

Четири од пет чланова комисије за одбрану мастер рада из педагогије на Филозофском факултету у Нишу, који је доспео у жижу јавности због тврдњи да је плагиран, спустила су слушалицу новинарки Јужних вести и пре него што им је поставила питање.

Након што је декан саопштио да Факултет не поседује електронску верзију спорног мастер рада, новинарка Јужних вести је покушала да контактира професоре који су били у комисији за одбрану рада.

Међутим, само један од 5 чланова је пристао на разговор са новинарком.

Зид ћутања

Менторка на спорном раду Јелена Максимовић, иначе супруга декана Горана Максимовића који је након оптужби одбио да формира комисију која би прегледала рад, још крајем године је одбила разговор за Јужне вести.

Међутим, још троје чланова комисије није желело чак ни да саслуша питање новинарке.
Професорка Зорица Станисављевић Петровић са Департмана за педагогију је, након што се новинарка представила, рекла да “нема коментара” иако није ни чула питање.

Друга чланица комисије, професорка Бисера Јевтић је такође одмах рекла да не жели да даје никакве информације медијима, а професорка Гроздана Гојков из Високе школе струковних студија за васпитаче “Михајло Палов” у Вршцу рекла је да је позовемо другом приликом јер сада нема времена, након чега је спустила слушалицу.

Једина чланица комисије која је саслушала питање била је професорка Марина Матејевић са Департмана за педагогију Филозофског факултета. Рекла је да не поседује електронску верзију спорног мастер рада и да је имала увид само у готов рад.

 

Није обичај да се професорима шаље електронска верзија. Ја сам читала одштампани мастер рад и учествовала у изради извештаја. Члан комисије има обавезу да учествује у одбрани рада и на одбрани да га коментарише, а комуникацију са кандидатом има ментор - каже она.


Иначе, у Правилнику о мастер студијама Филозофског факултета јасно пише да се мастер радови достављају и у електронској форми, као и да су осим студента и ментора, и чланови Комисије одговорни да мастер рад није плагијат, односно да "не представља чин присвајања туђег дела као властитог".

 

Извор: Јужне вести

Последњи пут измењено среда, 01 април 2015 18:26
Просто је невероватно колико сличности постоји између страдања српског народа и страдања јерменског ...
У недељама пред почетак нове академске године, поново, по већ добро опробаном рецепту, настају ...
Према Стратегији развоја образовања у Србији до 2020. године, тежи се томе да 70 одсто уписаних ...
Образовање, као појам у најширем смислу свог значења, представља стварање, односно формирање ...

1javnidijalog

Информативни и интеграциони часопис "Споји!"

ОРНАС на Фејсбуку

Посете

58.3%Serbia 
25%United States 
8.3%Russian Federation 
4.1%China 
4.1%Bosnia And Herzegovina 

Данас: 1
Јуче: 1
Ове недеље: 4
Прошле недеље: 3
Овог месеца: 7
Прошлог месеца: 10
Укупно: 2511